Osteopatenpraktijk Luc Fieuw MSC DO - Julie Fieuw DO - Liesbet Maenhout DO - Mathijs Druart DO
  home osteopathie klachten ons team contact online afspraak maken  
 

Luc Fieuw MSc DO

Ik ben, meer dan dertig jaar na het behalen van mijn diploma osteopathie in Maidstone Engl, nog even gefascineerd door mijn beroep als de eerste dag. Ik wil steeds meer te weten komen over de boeiende wereld van het menselijk lichaam. De vele cursussen die ik hierover reeds volgde, maken mij echter nog nieuwsgieriger!

Naast mijn werk in de praktijk in Rumbeke, geef ik reeds meer als 25 jaar les in verschillende osteopathiescholen in België en Duitsland. Mijn lessen gaan vooral over de integratie van de verschillende osteopathische benaderingswijzen, nl. craniaal, pariëtaal en visceraal, in het totaalpakket van de osteopathie. Daarnaast geef ik ook les in viscerale osteopathie, waar mijn focus vooral op buikorganen en kleine bekken gericht is.

Toen ik enkele jaren terug de kans kreeg mijn Masters te behalen bij de Amerikaanse Universiteit voor Osteopathie ATSU, heb ik deze met beide handen benut. Mijn stokpaardje, de relatie tussen osteopathie en onvruchtbaarheid bij vrouwen, kon ik hierbij grondig bestuderen en beschrijven.

Samen met mijn collega’s heb ik in Rumbeke een praktijk opgericht waar mensen met heel diverse klachten terecht kunnen, en met respect en kennis  behandeld worden.

Sinds kort helpt mijn dochter Julie mij in de praktijk. Zij kreeg de osteopathie-microbe met de paplepel mee en heeft haar opleiding osteopathie in Duitsland afgewerkt. Haar diploma vroedvrouw biedt haar aanvullende mogelijkheden om zwangerschap en fertiliteit, maar ook geboorte en nieuwgeborenen te behandelen.

Julie Fieuw DO

Na mijn studies Vroedkunde volgde ik mijn jarenlange droom om Osteopathie te studeren en na een vierjarige opleiding aan het College Sutherland in Duitsland behaalde ik in 2016 mijn diploma Osteopathie. Nu ik volledig in de praktijk sta, weet ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

Mijn kennis als vroedvrouw over het vrouwelijke lichaam, de zwangerschap, bevalling, postpartum, zo ook over zuigelingen, fertiliteitsproblemen en dergelijke, in combinatie met mijn osteopatische kennis, geeft mij de mogelijkheid dit alles op een andere manier te bekijken. Daarbovenop heeft de geboorte van mijn dochter me nog een extra dimensie gegeven als therapeute.

Natuurlijk behandel ik ook met plezier elk ander probleem, iedereen van piepjong tot oud is welkom op mijn behandelingstafel!

Mijn job is mijn passie, ik kreeg het natuurlijk ook al met de paplepel mee, en ik ben zeer dankbaar voor de wijze lessen en goede raad die ik van mijn leermeesters, in het bijzonder van mijn eigen papa, heb meegekregen. Het is fantastisch om te mogen meewerken aan de toekomst van deze praktijk.

Liesbet Maenhout DO

Ik maakte op jonge leeftijd al kennis met de osteopathie. Toen ik als kind door een osteopaat behandeld werd, liet dit een diepe indruk na. Mijn fascinatie is in daaropvolgende jaren enkel toegenomen, waardoor ik in 2010 naar Maidstone (Engeland) trok om er de vierjarige opleiding osteopathie te volgen.

Na het behalen van mijn diploma ben ik enkele jaren op Engelse bodem gebleven om er in de praktijk, met zowel volwassenen als kindjes, aan de slag te gaan. Daarnaast engageerde ik me er ook in het lesgeven in verschillende takken van de osteopathie.

Eind 2017 heb ik er dan voor gekozen om terug naar België te verhuizen. Ook hier zet ik mij enthousiast in voor de gezondheid en het welzijn van elke patiënt. In Rumbeke richt ik mij vooral op de jongste patiëntjes. Baby’tjes en kinderen kunnen bij mij terecht voor allerhande klachten, van krampjes tot slaapproblemen tot pijn tijdens het groeien.

Het is voor mij altijd een droom geweest om met kinderen te kunnen werken. Ik vind het prachtig om te zien hoe osteopathie hen kan helpen in hun ontwikkeling. Ik ben dan ook dankbaar dat ik deze mooie taak op mij mag nemen in het gepassioneerde team van osteopaten in Rumbeke.

Mathijs Druart DO

In 2012 behaalde ik mijn Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen aan de Universiteit Gent.

Daarna studeerde ik gedurende vijf jaar aan het Collège Belge d’Ostéopathie (CBO) in Brussel, afgewisseld met verschillende seminaries aan The European School of Osteopathy (ESO) in Maidstone.

Ik ben sinds 2013 actief binnen de gezondheidszorg, eerst als sportkinesitherapeut, en sinds 2019 als gediplomeerd osteopaat en lid van de beroepsvereniging voor Belgische osteopaten (osteopathie.be).