Osteopatenpraktijk Luc Fieuw MSC DO - Julie Fieuw DO - Liesbet Maenhout DO - Mathijs Druart DO
  home osteopathie klachten ons team contact online afspraak maken  
 

Osteopathie

Osteopathie is een medisch complementaire geneeswijze, waarbij de eenheid van het lichaam centraal staat.

Osteopaten zien het lichaam als één geheel, en alles beweegt in balans, omdat alles met alles is verbonden. Elke stoornis kan een weerslag hebben op een andere plek in het lichaam. Als een evenwicht verstoord is, kan de osteopaat u helpen om dit terug in evenwicht te brengen en zo streven naar het optimaliseren van uw gezondheid.

Osteopathie is tevens gebaseerd op wetenschappelijke studies: grondige kennis van anatomie, fysiologie, neurologie, pathologie en embryologie vormen de basis.

De osteopathische diagnose is gebaseerd op onderzoek naar bewegingsverlies en/of verminderde kwaliteit van de weefseluitdrukking. Gewrichten, spieren, bindweefselfasciën, ophangingssysteem van de organen, alle gerelateerde structuren worden getest.

Het doel van de manuele behandeling is het herstel van de beweeglijkheid en het optimaliseren van de weefseluitdrukking. Daardoor krijgt het lichaam zijn zelfhelende kracht terug.

Het lichaam kan pas pijnvrij zijin en optimaal functioneren, wanneer het ganse systeem in evenwicht is. Elke behandeling wordt dan ook afgestemd op uw individuele noden en klachten. Elke behandeling gebeurt steeds met respect voor uw klachten en heeft een zachte aanpak.

Osteopathie kent ook zijn grenzen. Daarom wordt indien nodig doorverwezen naar arts of specialist.
Samen streven wij naar uw optimaal comfort.